tiistai 7. helmikuuta 2012

talokaupat

Tämä kuva on meidän "radanvarsilenkiltä", vuosi sitten huhtikuussa. Täällä Takamaalla on tosi hyviä lenkkireittejä. Pian on taas kevät ja meillä kokonaan uudet maisemat ja reitit.
Huomenna talokaupoille. Talo on pakattuja laatikoita pullollaan, pakettiauto täytettiin eilen ulkovaraston roinilla, lumilapioitakin oli varmaan kolme ja monia muitakin tavaroita löytyi mitä ei ole muistanut olevan olemassakaan - toivon, kun uudessa paikassa on enemmän tilaa, että myös tavarat saa niin, että ne löytyykin eikä aina vaan katoa jonnekin. Varmaan naapurin Jonnan vatupassikin tulee vielä jossain kohdin vastaan, kukaan ei muista missä se on viimeksi ollut, meillä vai jossain muualla.
Minä ja kamalan painavan kaapin ovi. Sitä ei jaksa nostaa ees riski mies. Mutta mukaan se tulee, vaikka sentti kerrallaan. Saatiin me se Vilppulan mummolasta tännekin, silloin jo ajattelin että voi kamalaa sitä sitten kun taas muutetaan.

Me muutetaan pienen kylän keskustaan, täältä Turun suuntaan, Alastaroon. Siellä on ollut minun mummula,  myös isäni on siellä syntynyt, kuulemma savusaunassa, mutta se voi olla legendaa. Mummulan paikkaa en muista missä se on,olen ollut niin pieni siihen aikaan, mutta muistan kyllä siellä olleeni,  toivottavasti löydän sen, meinaan käydä ja tädit varmasti sitten kertoo. ja se Töpinäkin oli, missä?  Aika selvittää asioita....

1 kommentti:

  1. Vitsi, vitsi - enhän ole edes ollut syntynyt, kun mummula on ollut täällä. Töpinässä on tullut käytyä, josta en paljoa muista, mutta jotenkin.

    VastaaPoista