perjantai 19. huhtikuuta 2013

vuosi


Vuosi on ollut linturikas ja opettavainen. Saimme fasaaninkin pihaamme koristamaan.
Bellan kanssa pitää olla tarkkana, koska se on melkoinen "kanan ja kukon tappaja". 
Näin  myös tiklin ja urpiaisia - minulle vallan uusia juttuja.
Perustinttejä käy paljon, joita on kuvattu niin että kamera pullistelee.
Opin tänä vuonna myös kuusitiaisen ja hömötiaisen eron.

Olen  alkanut maalaamaan akryyli ja öljyvärimaalauksia.
Nyt kun on muuton myötä saanut paremmin tilaa, niin näitä on mukava maalata.
Olen maalannut tätä ennen tilaustyöt akvarelli- tai guassitekniikalla tai niitä yhdistelemällä.
Keskittyminen muotokuvien maalaamiseen vaatii minulta paljon.
Yksi syy voi olla se, että on niin paljon muita töitä,  jotka on pakko myös tehdä, että ei uskalla uppoutua ihan täysin, toinen on se, että onhan  tämä vaativa ja haasteellinen työ.
On aivan eri maalata kuvia "itselleen", josta haaveilen ja suunnittelen aina. muutama "OMA" maalaus on valmistumassa ja pari on tullut tehtyäkin, tässä vaiheessa sellaista etsimistä ja kokeilua, mutta hyvin innostavaa- Se on vähän kuin silloin ennen vanhaan kun vielä harrasteli tätä työtä.
Lopputalvi ja kevät on minun maalausaikani, sen jälkeen en ehdi maalaamaan senkään vertaa ja kesän jälkeen en yhtään.. no, ehkä yksi tai kaksi...Tuotetilaukset vievät niin paljon aikaa, mikä on sekin hieno juttu :).
On ihanaa kun asiakkaat silti haluavat minulta tilata muotokuvia, vaikka toimitusajat ovat todella pitkät.

On jännää keksiä kaikkea uutta ja tehdä erilaisia tuotekokeiluja, usein ne jäävät siihen.
Nyt kun on oma puoti voi laittaa sinne esille ja myyntiin, voi myydä myös käyttämättömiä pohjia ja materiaaleja.
Puoti aukaisee taas toukokuun puolen välin jälkeen ovensa. Tarkempaa aikaa ei ole vielä.
Tänä vuonna ei ole kokeiluille ollut aikaa. kuva on monen vuoden takaa.






Tinkerbell, Tellu ja Päällikkö Bella. Nämä  pitävät huolen siitä, että minä tapaan ihmisiä ja käyn ulkona.
Muutenkin ne sulostuttavat tätä arkea ja elämääni, välillä pistäen aika haastellistenkin asioiden eteen.
Tellu on romanian rescue ja se on nyt  4 v.  Minulla se on ollut nyt yli kaksi vuotta. Tämä on Tellun öö... neljäs koti. Kodin vaihtamisestakin voisin kirjoittaa joskus enempi, sillain positiivisella mielellä - koska sitäkin se on.
Bellakin on kodin vaihtaja, mutta se tulikin siskolta tapakoulutukseen ja jäi sitten vaan meille, se täyttää nyt jo 10 vuotta. Bella tuli meille silloin kun se oli 1,5 v.

3 kommenttia:

  1. Tikli on kyllä kiva, vähän niin kuin eksoottinen! Olet kyllä ollut tosi aikaansaapa, ja messuillekin vielä menet! Toivottavasti siellä myynti sujuu! Jos minulla ei olisi vuorotyötä ja kahta kissaa, niin saattaisin harkita kyllä koiraa... ehkä sitten joskus. Koira on ihana ystävä. Työniloa sinne!

    VastaaPoista
  2. Niin on, tosi hauska lintu. Luulen et sen mä näin kesälläkin joka lensi pihan yli, jäin vaan ihmettelemään että mikä papukaija siinä meni. Täällä on saanut jotenkin ihan eri ulottuvuuden noihin lintuihin kun muissa asuinpaikoissa, vaikka talviruokintaa on ollut ennenkin. Tääl on paremmat tarkkailuasemat:).
    Kiertäsin enempiki messuja (tai siten en, ehkä tää on vaan omaa saamattomuutta), jos ei olis koiria, Kaksi koiraa saa vielä nippanappa hoitoon. Tää työ vaatis näkyvyyttä, jos meinaa elää ;)....mut minä oon aina ollu pieneen tyytyväinen, koetan oppia ajattelemaan vähän isommin.

    VastaaPoista
  3. niin ja tuosta koira-ajatuksesta, että ehkä sitten eläkkeellä...Helpon koiran kanssa eläminen on kuitenkin suhteellisen helppoo, mutta kissat on kovin paljon helpompia...välillä mietin vaivatonta kissa-aikaani :). Tosin toinen kissoista oli niin äänekäs, että sitä älämölyä en ole ikävöinyt kovin paljoa.

    VastaaPoista